שגרה לצד מלחמה - האם אפשרי?

ניוזלטר פורסם בתאריך: 26 בספטמבר 2024

עם הפצת הנחיות פיקוד העורף המעודכנות, רבים מבעלי העסקים מוצאים את עצמם מתמודדים עם האתגרים של "שגרה לצד מלחמה", שמירה על תזרים יציב בעסק לצד ההנחיות המתעדכנות של הממשלה והזירה המתפתחת בצפון. בתקופה מאתגרת זו, ניהול כספי נכון הוא קריטי להמשך קיומו של העסק ולשמירה על יציבותו.
​אספנו לכם 5 כללי זהב שיעזרו לכם להמשיך לנווט בתקופה זו ולשמור על יציבות בעסק:

1. בחינה מחודשת של התקציב: זה הזמן לעבור על כל סעיפי ההוצאות וההכנסות של העסק ולוודא שכל הוצאה מוצדקת. חשוב לזהות אזורים שבהם ניתן לחסוך מבלי לפגוע בפעילות הליבה של העסק.

2. שימור תזרים מזומנים יציב: שמירה על תזרים מזומנים בריא היא קריטית, במיוחד בתקופות של חוסר יציבות כלכלית. יש לעקוב בתדירות גבוהה מהרגיל אחרי תשלומים נכנסים ויוצאים, לוודא שאין עיכובים מצד לקוחות, ולהתנהל בצורה זהירה עם הוצאות
​במידה ויש ביטולים או עיכובים בהכנסות, יש לפנות לבנק ולבקש הגדלת מסגרות תוך מתן הסבר איך תחזרו למסגרת – ככל שתפרטו יותר כך הבנק יוכל לשקול בחיוב את הבקשה שלכם!

3. צמצום התחייבויות כלכליות: כדאי להימנע מהתחייבויות חדשות כמו מעבר למקום בשכירות גבוהה יותר או פתיחת סניף חדש הכרוך בהגדלת ההתחייבויות חודשיות.

אם אפשר, רצוי לדחות התחייבויות עתידיות, ולנהל משא ומתן על דחיית תשלומים לספקים, הלוואות קיימות, או חיובי שכירות.

4. שימור קשר עם לקוחות: גם בתקופות של מתח, חשוב לשמור על קשר עם הלקוחות ולהראות נוכחות. ניתן להשתמש ברשתות חברתיות, מיילים או אפילו הודעות טקסט כדי לעדכן את הלקוחות ולהפגין אכפתיות.

5. גיוס הלוואות בערבות מדינה או מענקים: כיום יש פתרונות של הלוואות בערבות מדינה או מענקים לעסקים שנקלעו לקשיים. רצוי לבדוק את הזכאות לתמיכות מסוג זה, כדרך להבטיח שהעסק יוכל להמשיך לפעול.

בניוזלטרים שלנו אנחנו מעדכנים על מענקים חדשים מטעם המדינה או קרנות סיוע.

בנוסף, אנחנו מגישים למענקים שמסייעים לבעלי עסקים להתמודד עם תקופה זו.

אם אתם חושבים שאתם זכאים – כתבו לנו ונשמח לעזור.

אנחנו כאן כדי לתת לכם מעטפת רחבה שתלווה אתכם בכל ההיבטים של העסק.

 

אנחנו רוצים להאיר לכם את הדרך

לפגישת היכרות ללא התחייבות מלאו את הטופס

רוצים לקבל מאתנו מתנה ?

השאירו פרטים לקבלת המדריך להתנהלות בנקאית נכונה או לכל שירות אחר שלנו: