הבנת יכולת החזר הינה חיונית בניהול כספים אישיים או עסקיים. לכן, בין אם אתם שוקלים לקחת הלוואה לרכישת נכס, להרחיב את העסק שלכם או לבצע השקעה, חשוב להעריך את יכולתכם להחזיר את החוב. בקניג פיננסים יעזרו לכם לחשב ולהבין מהו כושר ההחזר שלכם, כך שתוכלו לקבל החלטות מבוססות לגבי הצעדים הפיננסים הבאים שלכם.
במאמר הבא נסביר מהו כושר החזר, נציג שיטות שונות לחישובו ונספק טיפים לשיפור יכולת ההחזר שלכם.
כושר החזר מתייחס ליכולת של אדם או עסק לעמוד בתשלומי החוב שלהם באופן עקבי ובזמן. זהו אחד הגורמים החשובים ביותר שמלווים ומוסדות פיננסיים בוחנים כאשר הם מעריכים בקשות להלוואה או אשראי.
במילים פשוטות, מדובר בהערכת המסוגלות הכלכלית של אדם או חברה המבקשים הלוואה להחזירה. בחינה זו של כושר כלכלי לקוחת בחשבון שורה של גורמים כמו הכנסות, הוצאות, עלויות לא צפויות, חובות נוספים, ועוד. כמו כן, הערכת כושר החזר מאפשרת לגוף המלווה להחליט באם לאשר את ההלוואה ובאילו תנאים לספקה באופן הנכון והמתאים ללווה ומלווה באחד.
הערכת כושר ההחזר חשובה מכיוון שהיא מסייעת לכם לקבל החלטות פיננסיות מושכלות ולמנוע מצבים של התחייבות יתר, אי עמידה בתשלומים ופגיעה באשראי האישי שלכם. כושר ההחזר שלכן מושפע ממספר גורמים עיקריים הכוללים:
חישוב יכולת ההחזר מבוצע על ידי הערכת הכנסות והוצאות חודשיות של היחיד או החברה. למשל, חישוב הכנסות חודשיות כולל הכנסות נטו מעבודה (שכר לאחר ניכוי מיסים ודמי ביטוח), וכן חישוב של הכנסות נוספות מהשקעות, שכירות על נכסים, קצבאות, הכנסות מעסקים וכדומה. מאידך, יש לחשב הוצאות חודשיות קבועות כמו שכר דירה/משכנתא, חשבונות חשמל, מים, גז, תקשורת, מזון, חינוך, בריאות ועוד. זאת לצד חישוב של הוצאות משתנות כמו תחבורה, בילויים, ביגוד, הוצאות לא מתוכננות וכדומה.
לאחר מכן, יש לחשב יחס חוב להכנסה, מדד המשקף את חלק ההכנסה שהולך להחזר חובות חודשיים. בהמשך יש לחשב את היתרה הפנויה, שהיא ההכנסה החודשית הפנויה לאחר ניכוי כל ההוצאות. ההכנסה הפנויה נדרשת כדי לכסות את תשלומי ההלוואה החדשה בנוסף להוצאות הקיימות. באמצעות החישובים הללו ניתן להעריך את יכולת ההחזר של יחיד או חברה ולהבין האם הם יכולים לעמוד בהתחייבויות חדשות בצורה נוחה.
בנוסף למה שכבר נאמר, יש עוד שיטות לחישוב יכולות החזר כדוגמת:
כאמור, קיימת גם השיטה של יחס חוב להכנסה, המחושב על ידי חלוקת סך החובות החודשיים בהכנסה החודשית ברוטו. לדוגמה, אם ההכנסה החודשית היא 10,000 ₪ וסך החובות החודשיים (כולל תשלומי משכנתא, הלוואות רכב, כרטיסי אשראי וכו') הוא 4,000 ₪, הרי שיחס החוב להכנסה שלכם הוא 40%. מטבע הדברים, יחס חוב להכנסה נמוך יותר נחשב לטוב יותר, מכיוון שהוא מצביע על יכולת גבוהה יותר לעמוד בתשלומים.
ניתן לבצע מספר פעולות כדי לשפר את יכולת ההחזר שלכם ולהפוך אותכם למועמדים אטרקטיבייים למלווים:
הערכה ושיפור של כושר ההחזר הן משימות מורכבות. לכן מומלץ לפנות אל יועצים פיננסיים מנוסים כמו של קניג פיננסים. סיוע של יועץ פיננסי יספק ניתוח מותאם אישית של מצבכם הפיננסי וזיהוי תחומים לשיפור, כאשר הניסיון של היועצים מאפשר להם לספק המלצות מעשיות ליצירת יכולת החזר חזקה ובריאה יותר.
לפגישת ייעוץ וקבלת מידע נוסף אודות חישוב כושר החזר ואפשרויות לשיפור, צרו קשר עם קניג פיננסים בטלפון 050-5921001
השאירו פרטים לקבלת המדריך להתנהלות בנקאית נכונה או לכל שירות אחר שלנו: